Ensuite kast

Ensuite kast

OMSCHRIJVING:

Bij het ontwerpen van deze bijzondere ensuite kast heb ik me laten inspireren door een schilderij van Theo van Doesburg. Deze stijl past heel goed bij de grafische kunst die in deze woonkamer aanwezig is. Ik heb zelfs een drietal kleine grafische werkjes in de kast opgenomen. De kast verbind de voorkamer met de achterkamer en geeft een ruim en rustig beeld.

De ensuite  kast bestaat uit 3 delen, een smalle kast aan de linkerzijde, een bredere kast aan de rechterzijde en een brug die de 2 kastdelen verbind.

De rechterzijde van de kast dient voornamelijk als boekenkast. Daarnaast heeft deze klant een collectie van houten puzzels, door licht aan te brengen in een van de vakken hebben de puzzels een mooie plek gekregen om tentoon gesteld te worden. Door 2 openingen van de vakken aan zijkant van de kast te maken krijgt de kast een speels effect en maakt de kast minder massief om te zien vanuit het zitgedeelte van de kamer.

Het linker kastdeel zal voornamelijk gebruikt worden voor losse elementen. Ook aan deze kant heeft 1 van de vakken licht gekregen.

Allebei de kastdelen hebben onderaan een met deurtjes afgesloten opbergvak.

Naast de 2 vakken in de verschillende kastdelen heeft ook de brug die de kasten verbind een lichtstrook gekregen.Door het aangebrachte licht dient de kast ook als lichtbron op een voorheen erg donker punt van de kamer. De led-verlichting is door middel van een afstandsbediening te dimmen en aan en uit te zetten.

Het geheel is uitgevoerd in een licht grijs aan de buitenzijde van de kast een een heldere blauw aan de binnenkant van de kast. Deze kleuren komen terug in de aanwezige grafische kunst in de woonkamer.

MATERIALEN:

gelakt mdf

ONTWERP:

Hamertje Chick

UITVOERING:

Hamertje Chick

CATEGORIEËN:

TAGS: