20.000 mijlen onder zee

20.000 mijlen onder zee

OMSCHRIJVING:

Een voor mij heel bijzondere kinderkamer, die van mijn eerste kindje, Wout. Halverwege mijn zwangerschap kreeg deze kamer nog een nieuwe muur. Uit de oude muur die we hadden weggebroken kwam een mooie oude steunbalk vandaan. Er zaten nog meer schatten verborgen in deze kamer, onder het behang kwamen oude muurschilderingen te voorschijn. Elke muur had één of meer taferelen van hollandse landschappen. Ik wilde graag een stukje van deze geschiedenis van het huis behouden. Eén van de taferelen heb ik behouden , ook de oude paneeldeur en lijst om de deur zijn terug geplaatst. Aan de steunbalk die uit de muur te voorschijn kwam is nog te zien hoe de oude muur was bevestigd. Zelfs de berekening van de ambachtslieden die dit huis meer dan 100 jaar geleden bouwden zijn nog zichtbaar.

Deze gevonden schatten sloten mooi aan bij het sfeer die ik deze kamer wilde geven. De inspiratie hiervoor komt uit de verhalen van Jules Verne. Onderzeeërs, octopussen en luchtballonnen. Een reis om de wereld of twintigduizend mijlen onder zee.

Om die sfeer te bereiken heb ik tweedehands meubels een make-over gegeven. Zo is het silhouet van een octopus op de kledingkast is zien. Deze is gemaakt van notenhoutfineer en witte hpl. De commode heeft een wereldkaart op het blad gekregen, want reizen zonder kaart kan natuurlijk niet. De deurpanelen zijn afgewerkt met houtfineer en verschillende blauwe en grijze tinten. Dezelfde kleuren zijn gebruikt voor het bedje. Op de schildering van het bedje vaart een duikboot onder een walvis door. Op de muur naast het bedje stijgt een luchtballon op, in een muurschildering. Als die verder omhoog gaat transformeert het langzaam naar een sierlijke kwal. Het geheel is afgewerkt door het gebruik van oude balken voor de muur en als vensterbank.

MATERIALEN:

muurschildering

oude meubelen

Hpl

ONTWERP:

Hamertje Chick

UITVOERING:

Hamertje Chick

CATEGORIEËN: